Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ORL în această perioadă?

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ORL în această perioadă?

Schimbările bruște de temperatură și schimbarea sezoanelor pot solicita sistemul imunitar și pot ajuta la instalarea diferitelor tipuri de afecțiuni, mare parte dintre acestea fiind din zona ORL. Mai important decât atât, lăsate netratate, aceste afecțiuni pot duce la complicații. De aceea, îți recomandăm un consult de specialitate imediat ce observi instalarea acestor simptome!

O mare parte din afecțiunile ORL pot avea simptome asemănătoare cu cele ale COVID-19, dar acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze. Important este să iei măsuri, să fii foarte atent la simptome și să te programezi pentru un consult de specialitate, singurul care poate oferi un diagnostic exact.

În această perioadă, este foarte posibil să te confrunți cu multe afecțiuni din zona ORL, precum sinuzite, rinite și otite. Acestea te pot afecta atât pe tine, ca adult, cât și copiii. Din fericire, există soluții de tratament pentru ele.

Rinita

Aceasta este o afecțiune inflamatorie a mucoasei nazale, definită prin înfundarea nasului, strănut și prurit nazal. Rinitele pot fi infecțioase sau alergice, ultimele fiind cauzate de reacții la diferite alimente.

Spălăturile nazale cu apă cu sare pot fi o formă eficientă de tratament, care ajută la curățarea secrețiilor de la suprafața mucoasei. Tratamentul pentru rinite este recomandat după efectuarea antibiogramei și poate consta în antibiotice, antiinflamatoare, antialergice, în funcție de caz.

Dacă nu apar și alte simptome specifice infectării cu noul coronavirus, atunci cel mai probabil este vorba despre o rinită, ce poate fi tratată foarte ușor.

Sinuzita

Apare ca urmare a inflamației mucoasei sinusurilor și se manifestă prin dureri de cap, senzația de pulsație la nivelul obrajilor, precum și secreții purulente. Contrar părerii general împărtășite, sinuzita se poate transmite pe cale aeriană. Tratarea acestei afecțiuni necesită antibiotice, antiinflamatorii, antihistaminice, mucolitice. Tratamentul durează în medie 10 zile.

Sinuzita nu produce febră sau alt tip de simptome specifice COVID-19. Recomandarea noastră este să fiți foarte atenți la simptome și să vă programați pentru un consult de specialitate.

Otita

Cel mai frecvent tip de otită este otita medie, care poate duce la pierderea auzului, dacă nu este tratată. Aceasta apare în general la copii și se manifestă prin durere la nivelul urechii, scăderea capacității de a auzi, precum și febră. Tratamentul implică, printre altele, antialgice si antipiretice.

Odată ce apar primele simptome, este indicat să te programezi pentru un consult ORL, primul pas spre vindecare.

 

Programează-te ACUM pentru un consult la numărul 0248 222 282 pentru a scăpa de simptomele supărătoare ale afecțiunilor ORL din sezonul rece.