Cele mai bune sfaturi pentru un concediu liniștit

Cele mai bune sfaturi pentru un concediu liniștit

Ți-ai planificat concediul pentru acest an? Indiferent de locația în care ajungi, este important să rămâi sănătos, atât înainte de a pleca în concediu, cât mai ales în timpul acestuia. Specialiștii Centrului Medical Doctor Luca au pregătit pentru tine 5 sfaturi, care să te ajute să faci față posibilelor provocări de vacanță, la nivel de afecțiuni medicale.

Prevenția este foarte importantă, mai ales atunci când mergi în concediu. De ce? Deoarece te poate ține departe de multe afecțiuni sau incidente, atât pe tine, cât și pe cel mic. Pentru a te putea bucura de concediu și de sănătate, în același timp, alege să previi, mai degrabă decât să tratezi. Acestea sunt cele mai bune sfaturi, pe care dacă le respecți, te pot ajuta să reduci eventualitatea unor evenimente neplăcute, ce implică propria stare de sănătate.

Evită expunerea la soare între orele 12:00-16:00

Chiar dacă statul la soare, bronzatul și îmbăierea sunt principalele atracții ale concediului tău, îți recomandăm atenție sporită în intervalele 12:00-16:00, atunci când soarele se poate transforma foarte ușor din prieten în dușman, prin insolații și arsuri solare.

Folosește întotdeauna creme cu factor ridicat de protecție solară, indiferent dacă stai sau nu pe plajă. Ca recomandări suplimentare, poartă haine din materiale naturale, care să fie cât mai lejere. Iar dacă apar senzații de greață, vărsături, dureri musculare și diferite erupții la nivelul pielii, consultul de specialitate este recomandat.

Mănâncă din locuri sigure

Alege locații în care ai o certitudine că mâncarea este gătită corespunzător și păstrată în condiții maxime de igienă. Afecțiunile gastrointestinale se pot instala foarte rapid odată cu ingerarea unor alimente care nu au fost păstrate corespunzător sau , mai rău, a unor alimente alterate. Acestea sunt cu atât mai periculoase pentru copii.

Bea foarte multe lichide

Bea foarte multe lichide, pentru a preveni deshidratarea, de preferat la temperatura camerei. Lichidele îți ajută organismul să mențină o stare optimă de hidratare și poate preveni instalarea diferitelor afecțiuni. Încearcă să eviți consumul de lichide în timpul mesei. Ideal ar fi să le consumi fie cu jumătate de oră înainte, fie cu jumătate de oră după, să ajute digestia. Mai mult decât atât,  senzația de foame și senzația de sete au manifestări similare, de aceea fii foarte atent la ceea ce îți cere, de fapt, corpul tău.

Folosește încălțăminte adecvată

Alege încălțări adecvate locului în care ajungi, pentru a preveni entorsele si fracturile. Folosește încălțăminte lejeră, iar dacă alegi să mergi la munte, ai grijă ca în bagaj să existe o pereche de încălțări speciale pentru drumeții, care pot stabiliza și proteja glezna. Dacă se întâmplă să faci entorsă, aplică în primă fază gheață peste zona afectată și fă o programare la un consult Ortopedie, pentru diagnostic și tratament. Entorsele netratate la timp pot dezvolta complicații, de cele mai multe ori.

Analize de laborator, pentru a te asigura că sănătatea este în parametri optimi

Pentru a te asigura că sănătatea ta este la cele mai înalte cote, poți alege să faci un set clasic de analize de laborator. Un eventual dezechilibru sau o eventuală afecțiune pot fi evidențiate de rezultatul analizelor de laborator. Ne poți contacta pentru detalii suplimentare.