Despre nutriție și programe de alimentație

Despre nutriție și programe de alimentație

Îți dorești să slăbești, să crești în greutate sau vrei să inveți să mănânci corect? ți s-a recomandat o anumită dietă pentru a ține sub control o problemă medicală? Noi te putem ajuta.

Echipa de medici nutriționiști din cadrul Centrului Medical Doctor Luca îți poate oferi programe personalizate de alimentație și consiliere în nutriție, cu accent pe schimbarea stilului de viață și pe menținerea unei stări emoționale cât mai bune.

De ce este important să ne schimbăm stilul de viață?

O alimentație nepotrivită, bogată în grasimi și în alimente cu un conținut mare de sare și zahar, dar și un stil de viață sedentar, ne pot îmbolnăvi. Peste 55% dintre romîni sunt supraponderali, însă numărul celor care încearcă în mod activ să piardă în greutate este mult mai scăzut. Dieta inadecvată și lipsa activității fizice regulate cresc semnificativ riscul de apaiție a hipertensiunii, a incidentelor cardiovasculare, a diabetului sau a anumitor forme de cancer.

În schimb, pe lângă rolul sau în prevenirea bolilor, o dietă sănătoasă îți asigură energie, o stare generală de bine, rezistență la efort și memorie și atenție sporite.

Cum te putem ajuta?

Fiecare organism este diferit. Din acest motiv, un program de nutriție personalizat pentru fiecare pacient este absolut necesar.

Programul de nutriție oferit de medicii noștri specialiști în Diabet, Nutriție și Boli metabolice are ținte realiste și bine stabilite, astfel încât să poată fi urmat cu ușurință și să te facă să te simți bine. Te vom învăța să alegi alimentele potrivite și să faci schimbări pe care să le urmezi apoi toată viața.

Cum aleg un nutriționist bun?

În primul rând, un nutriționist bun ar trebui să fie medic. Pentru a avea rezultate durabile și de calitate, alege un specialist în diabet, nutriție și boli metabolice. Un medic nutriționist îți va putea interpreta analizele medicale și îți va indica cel mai bun program de alimentație în funcție de indicații sau afecțiune.

Cum se desfășoară consultația?

Consultația inițială cuprinde o evaluare amplă a sănătății tale, cu întrebări referitoare la obiceiurile alimentare și stilul de viață, determinarea greutății, a indicelui de masă corporală (IMC) și a altor indicatori utili precum raportul țesut adipos-masă musculară.

Medicul îți va indica un set de analize și investigații, îți va recomanda să completezi un jurnal alimentar timp de o săptămână, iar după interpretarea analizelor îți va propune un Program de dietă personalizată.

Nu îți vom prescrie o dietă minune care să te ajute să slăbești imediat sau pastile și ceaiuri miraculoase. Programul va fi structurat pe profilul tau, realizat în urma consultației și investigațiilor efectuate, pentru stilul tău de viață și obiceiurile zilnice.

Vei beneficia de monitorizare periodică și de consiliere pentru păstrarea unei alimentații corecte pentru toată viața.

Află mai multe despre serviciile de consiliere în nutriție oferite de medicii Centrului Medical Doctor Luca, sunând la 0248 222 282 sau 0348 800 002!