Despre nutritie si programe de alimentatie

Despre nutritie si programe de alimentatie

Iti doresti sa slabesti, sa cresti in greutate sau vrei sa inveti sa mananci corect? ti s-a recomandat o anumita dieta pentru a tine sub control o problema medicala? Noi te putem ajuta.

Echipa de medici nutritionisti din cadrul Centrului Medical Doctor Luca iti poate oferi programe personalizate de alimentatie si consiliere in nutritie, cu accent pe schimbarea stilului de viata si pe mentinerea unei stari emotionale cat mai bune.

De ce este important sa ne schimbam stilul de viata?

O alimentatie nepotrivita, bogata in grasimi si in alimente cu un continut mare de sare si zahar, dar si un stil de viata sedentar, ne pot imbolnavi. Peste 55% dintre romani sunt supraponderali, insa numarul celor care incearca in mod activ sa piarda in greutate este mult mai scazut. Dieta inadecvata si lipsa activitatii fizice regulate cresc semnificativ riscul de aparitie a hipertensiunii, a incidentelor cardiovasculare, a diabetului sau a anumitor forme de cancer.

in schimb, pe langa rolul sau in prevenirea bolilor, o dieta sanatoasa iti asigura energie, o stare generala de bine, rezistenta la efort si memorie si atentie sporite.

Cum te putem ajuta?

Fiecare organism este diferit. Din acest motiv, un program de nutritie personalizat pentru fiecare pacient este absolut necesar.

Programul de nutritie oferit de medicii nostri specialisti in Diabet, Nutritie si Boli metabolice are tinte realiste si bine stabilite, astfel incat sa poata fi urmat cu usurinta si sa te faca sa te simti bine. Te vom invata sa alegi alimentele potrivite si sa faci schimbari pe care sa le urmezi apoi toata viata.

Cum aleg un nutritionist bun?

in primul rand, un nutritionist bun ar trebui sa fie medic. Pentru a avea rezultate durabile si de calitate, alege un specialist in diabet, nutritie si boli metabolice. Un medic nutritionist iti va putea interpreta analizele medicale si iti va indica cel mai bun program de alimentatie in functie de indicatii sau afectiune.

Cum se desfasoara consultatia?

Consultatia initiala cuprinde o evaluare ampla a sanatatii tale, cu intrebari referitoare la obiceiurile alimentare si stilul de viata, determinarea greutatii, a indicelui de masa corporala (IMC) si a altor indicatori utili precum raportul tesut adipos-masa musculara.

Medicul iti va indica un set de analize si investigatii, iti va recomanda sa completezi un jurnal alimentar timp de o saptamana, iar dupa interpretarea analizelor iti va propune un Program de dieta personalizata.

Nu iti vom prescrie o dieta minune care sa te ajute sa slabesti imediat sau pastile si ceaiuri miraculoase. Programul va fi structurat pe profilul tau, realizat in urma consultatiei si investigatiilor efectuate, pentru stilul tau de viata si obiceiurile zilnice.

Vei beneficia de monitorizare periodica si de consiliere pentru pastrarea unei alimentatii corecte pentru toata viata.

Afla mai multe despre serviciile de consiliere in nutritie oferite de medicii Centrului Medical Doctor Luca, sunand la 0248 222 282 sau 0348 800 002!