Vreți să aveți un copil? Aceasta este procedura!

Vreți să aveți un copil? Aceasta este procedura!

După vârsta de 35-37 de ani, șansele de a concepe un copil pot fi mai scăzute. Acest lucru depinde de mai mulți factori, printre care se numără și fertilitatea. Stresul, alimentația, obiceiurile nocive precum fumatul sunt cele care afectează în  primul rând posibilitatea conceperii unui copil. Chiar și în aceste condiții, există soluții. Primul pas este consultația de infertilitate, la care trebuie să participe ambii parteneri.

Consultația pentru infertilitate este primul pas pe care cuplul trebuie să îl parcurgă pentru a face un copil. Este nevoie de prezența ambilor parteneri în cadrul acestui tip de consultație, pentru a se stabili un diagnostic clar și un plan de tratament, dacă este cazul.

Evaluarea pentru infertilitate este recomandat a fi efectuată după 1 an de zile în care cuplul a încercat să aibă un copil și la 3 luni după raporturi neprotejate, în cazul femeilor care au peste 40 de ani. Ciclurile neregulate pot fi un motiv suficient de puternic pentru a ajunge la o astfel de consultație, pentru că acestea pot fi una din cauzele care alterează nivelul fertilității.

Ce se întâmplă în cadrul consultației de infertilitate?

Consultația nu diferă foarte mult de o consultație normală. Una din diferențe este că ambii parteneri trebuie să fie prezenți, pentru a putea pune un diagnostic clar, dacă este cazul. 

Specialistul discută cu pacienții, aflând detalii despre istoricul medical al acestora și detalii legate de încercările anterioare eșuate. Ulterior, fiecare dintre parteneri va efectua un set de investigații specific, care vor ajuta la stabilirea premiselor în realizarea planului de tratament. După realizarea investigațiilor, specialistul va interpreta rezultatele și va pune un diagnostic clar, elaborând și o strategie de lucru, care să ajute cuplul în a concepe un copil.

Ce investigații sunt necesare?

Partenerii din cuplu vor face seturi de investigații, unele dintre acestea chiar interdisciplinare, cum ar fi cele de Urologie, Genetică, Endocrinologie și Psihologie, ultima fiind necesară pentru consilierea de cuplu și reducerea stresului cauzat de încercările eșuate anterioare.

Investigațiile recomandate pentru femei sunt :

  • Teste de sânge
  • Teste secreție vaginală de la nivelul colului uterin
  • Verificarea calității ovulelor și a ovulației
  • Verificarea aspectului  uterului
  • Histeroscopie
  • Laparoscopia diagnostică

Pentru partener, investigațiile recomandate pot fi: Investigatii el

  • Analiza spermei
  • Spermocitogramă
  • Spermocultură

Într-o ședință ulterioară, specialistul va interpreta rezultatele și va propune un plan de tratament, pentru ambii parteneri. De asemenea, dosarul fiecărui cuplu este analizat de o echipă interdisciplinară și este foarte posibil ca partenerii să întâlnească în tot acest parcurs al conceperii unui copil și alți specialiști din cadrul Centrului Medical, fiecare responsabil de o anumită parte din tratament. În funcție de caz, va fi nevoie de urologi, embriologi, specialiști imagistică și psihologi. Scopul final este ca tratamentul să fie eficient și să crească posibilitatea conceperii unui copil.

Dacă vă doriți să deveniți părinți și nu ați reușit să faceți acest lucru până acum, este momentul  să veniți la o consultație de infertilitate sau să realizați o evaluare infertilitate, pentru a vă crește șansele de a deveni o familie. Pentru programări consultații infertilitate, ne puteți contacta la numărul 0248 222 282 .