Thera Band Adulți

Păstrarea intactă a capacității de mișcare este cea mai mare dorință a noastră, a tuturor, pe măsură ce înaintăm în vârstă. Mișcarea este esențială pentru sănătate și pentru o îmbătrânire frumoasă. O serie de afecțiuni asociate cu vârsta pot fi prevenite și tratate printr-un program de exerciții fizice.


Osteoporoza


Indiferent de tipul de osteoporoză (post-menopauză, senilă, secundară), exercițiul fizic este imperios necesar (alături de tratamentul medicamentos). Mișcarea duce la normalizarea turnoverului osos, adică la echilibrarea balanței dintre resorbția osoasă și formarea osoasă. Dacă avem o viață sedentară, resorbția depășeste cu mult formarea osoasă, ducând la apariția sau la agravarea osteoporozei.


Tulburări de echilibru


Apar des la vârstnici, având cauze multiple: afecțiuni neurologice, ale coloanei cervicale, ale urechii interne.

De ce sunt importante? Din cauza riscului ridicat de cădere! Dacă pacientul are și osteoporoză, fractura este „garantată”.


Probleme articulareȘtiați că singura modalitate de hrănire a cartilajului articular este prin difuziunea nutrienților din lichidul sinovial? Cartilajul nu are vascularizatie proprie. Drept urmare, dacă nu facem mișcare, cartilajul nu se hrănește, iși modifică structura, se subțiază și se fisurează. Ce urmează? Modificări compensatorii ale structurii articulare, formare de osteofite și, în final, anchiloză articulară.


Problemele articulare sunt accentuate de surplusul de greutate, de inactivitate, de diverse alte afecțiuni (endocrine, autoimune etc).

Ce putem face?

Un program ușor de exerciții fizice, într-o atmosferă plăcută și relaxată, executat cu sistemul profesional Thera Band (benzi elastice, mingi, saltele) ne ajută:

  • să reînvățăm să ne coordonam mișcările
  • să ne îmbunătățim echilibrul
  • să ne îmbunătățim funcția articulară și tonusul muscular
  • să învățam tehnici de cădere pentru a minimaliza riscul fracturilor
  • și, nu în ultimul rând, să ne îmbunătățim tonusul psihic și pofta de viață