Cele cinci simptome care pot indica o afecțiune la nivelul zonei intime!

Cele cinci simptome care pot indica o afecțiune la nivelul zonei intime!

Foarte multe din afecțiunile ginecologice sunt ”tăcute” în fazele timpurii, ceea ce le face aproape imposibil de reperat, în afara consultului de specialitate. Mai mult decât atât, o parte din bolile ginecologice afectează și pacientele până în 20 de ani, fie că sunt cu transmitere sexuală sau nu. Atunci când apar simptomele, viața pacientei se schimbă, iar disconfortul se instalează treptat. Aceste 5 simptome pot indica faptul că este ceva în neregulă la nivelul zonei intime!

Simptomele unei afecțiuni ginecologice sunt neplăcute. Atunci când apar, pacienta realizează că este o problemă la nivelul zonei intime. Important este să ajungă cât mai repede la o consultație de specialitate, pentru a elimina orice fel de grijă. Acestea sunt cele mai des întâlnite simptome ale afecțiunilor ginecologice.

Secreții vaginale anormale

Modificarea culorii, mirosului și texturii secrețiilor vaginale reprezintă de cele mai multe ori un semnal de alarmă, care ar trebui să direcționeze pacienta către un cabinet de specialitate. Atunci când secrețiile vaginale devin abundente, au culoarea galbenă, verde, gri sau maronie, o infecție poate fi prezentă la nivelul organismului. De asemenea, un miros puternic și neplăcut este tot un semn care indică prezența unei afecțiuni ginecologice. Singura metodă prin care poate fi descoperită cauza modificării secrețiilor este consultul de specialitate.  

Durere la contact sexual

Durerea la contact sexual nu este normală. Aceasta poate indica, printre altele, existența unor inflamații ale colului sau chiar anumite leziuni, responsabile de apariția acestui simptom. Nu amâna consultul de specialitate dacă observi că acest tip de durere se acutizează sau că frecvența durerii crește. Dacă apar și sângerări la contact sexual, programează-te în cel mai scurt timp pentru o consultație ginecologică. Depistate la timp, afecțiunile zonei intime pot fi tratate rapid și eficient.

Usturimi și mâncărimi

Usturimile la urinare și mâncărimile vin însoțite de multe ori și de roșeață sau umflături,ce împiedică pacienta să desfășoare activitățile zilnice.

Aceste simptome pot să apară și în afara unei afecțiuni ginecologice, însă în prezența unei mici alergii la detergent sau la materialul din care este realizată lenjeria intimă. Atunci când simptomele se acutizează și produc o mare stare de disconfort, este nevoie de un diagnostic de specialitate, pe care îl poți obține doar în urma unui consult.

Modificări ale ciclului menstrual

Orice modificare a ciclului menstrual necesită investigații suplimentare. Este mai abundent, durează mai mult sau poate că durează mai puțin decât în mod normal, iar cantitatea de sânge este mai mică? Poate fi vorba de un dezechilibru hormonal sau chiar de o afecțiune, ce produce aceste efecte. Dacă observi astfel de modificări în tiparul ciclului menstrual, investigațiile suplimentare te pot ajuta să afli exact care este cauza declanșatoare.

Balonarea și tulburările de tranzit intestinal

Sunt anumite afecțiuni ginecologice care pot genera tulburări de tranzit intestinal, precum constipație, diaree sau balonare, simptome ce pot fi confundate ușor cu cele ale unei afecțiuni gastrointestinale. Dacă simptomele persistă, primul pas spre vindecare este consultul de specialitate.

Este foarte important să fii atentă la aceste simptome și mai important, să previi apariția lor. Poți face acest lucru achiziționând pachetul LADY PREVENT, disponibil în cadrul centrului medical Dr. Luca , ce conține:

  • Consultație ginecologică
  • Ecografie ginecologică transvaginală
  • Test Babeș Papanicolau în mediu lichid
  • Examen secreție vaginală

Solicită detalii despre preț la numărul de telefon: 0248 222 282.

Vezi aici și alte pachete disponibile