Infiltrații intra-articulare cu acid hialuronic la Doctor Luca

Infiltrații intra-articulare cu acid hialuronic la Doctor Luca

Dr. Lucian Stanciu, medic specialist Ortopedie, efectuează servicii noi de infiltrație intra-articulară cu acid hialuronic la Centrul Medical Doctor Luca.

Artroza genunchiului (gonartroză) este o afecțiune cronică degenerativă care niciodată nu se vindecă de la sine.

În fazele incipiente, gonartroză se tratează prin metode ne-chirurgicale (ne-invazive). Acestea includ evitarea efortului fizic, administrarea analgezicelor sau a medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene și injectarea în articulația genunchiului a acidului hialuronic sub forma unei soluții dense.

Acidul hialuronic este un compus format din acid glucuronic și N-acetilglucosamina ce se secretă în mod natural de către organismul uman, fiind prezent în dermă, lichidul sinovial al articulațiilor și în umoarea vitroasă a ochiului.

În ortopedie, tratamentul prin infiltrare intra-articulară se utilizează cu rezulatate execelente de mai bine de 35 de ani.

Infiltrațiile intra-articulare cu acid hialuronic se pot efectua fără probleme, dacă ați fost diagnosticat cu una din bolile degenerative de mai jos:

 • gonartroză
 • coxartroză
 • artroza gleznei
 • artroza de umăr
 • orice fel de artroză

Scopul acestor infiltrații este stoparea degradării articulare și reducerea durerilor.

Utilizarea infiltrațiilor cu acid hialuronic împiedică articulația să se compromită în mod irecuperabil și scade riscul de a apela mai târziu la artroplastie (operație chirurgicală de înlocuire a articulației cu o proteză).

Infiltrațiile intra-articulare presupun injectarea de acid hialuronic direct în articulație și se efectuează în conformitate cu diagnosticul stabilit de către medicul ortoped.

Avantajele infiltrațiilor cu acid hialuronic

Infiltrarea de acid hialuronic în cazul diagnosticului cu artroză prezintă multe avantaje, cele mai importante beneficii fiind enumerate mai jos:

 • inhibă durerea
 • reduce inflamația
 • crește mobilitatea
 • lubrifiază articulația, protejează cartilajul osos și membrana sinovială
 • reduce consumul de medicamente și nu are efecte secundare
 • scade riscul de artroplastie

Un alt important avantaj al injecțiilor intraarticulare cu acid hialuronic este acela că procedura este lipsită de complicații majore. Cel mai frecvent, pot apărea umflarea și disconfortul la nivelul locului injectării.

Efectele pot dura câteva luni, chiar ani. Infiltrațiile cu acid hialuronic au șanse mari de reușită și în mod cert repetarea injecțiilor încetinește procesul de artroză.

Infiltrațiile cu acid hialuronic pot fi utile pentru persoanele cu gonartroză la care alte forme de tratament nechirurgical nu au dat niciun rezultat.

În cazul în care artroza nu răspunde tratamentului nechirurgical (conservator), va trebui luată în calcul intervenția chirurgicală (artroplastia totală), opțiune care trebuie discutată cu medicul ortoped.

Află mai multe despre serviciile și intervențiile de Ortopedie din cadrul Doctor Luca la 0248 222 282 sau 0348 800 002.